Meer boetes voor appende bestuurders door MONOcam politie

Vorig jaar kregen 179.295 verkeersdeelnemers een bekeuring voor het vasthouden van een mobieltje. Dat zijn er bijna veertigduizend meer dan in 2021.

De forse stijging van het aantal bekeuringen komt grotendeels door de zogeheten MONOcam waarmee de politie sinds 1 juli 2021 werkt. Deze camera kan vanaf een viaduct geautomatiseerd bestuurders bekeuren voor niet handsfree bellen.

Daarnaast wordt ook gecontroleerd op andere manieren, zoals de inzet van onopvallende touringcars met agenten die vanuit de bus in auto’s en cabines van vrachtwagens kijken. Als iemand betrapt wordt, zet een agent de bestuurder aan de kant.

In alle categorieën is er sprake van een toename van het aantal uitgeschreven bekeuringen voor bestuurders. Volgens de politie ligt het werkelijke aantal overtredingen hoger, omdat boa’s ook voor dit feit mogen bekeuren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →