Politie stuurt bulk-sms naar honderden contacten uit telefoons dealers

Ruim vijfhonderd personen in Lelystad hebben een sms ontvangen van de politie. De telefoonnummers stonden in telefoons die het afgelopen jaar in beslag zijn genomen bij huiszoekingen en aanhoudingen. Het sms-bericht leidt de ontvangers naar een website met informatie over drugsgebruik.

Het is de eerste keer dat in Lelystad een zogenoemde bulk-sms is verzonden. Eerder dit jaar deed de politie meerdere onderzoeken naar druggerelateerde feiten. Daarbij werden verschillende mannen aangehouden op verdenking van drugshandel. In hun telefoons trof de politie meerdere klantenbestanden met telefoonnummers aan.

De telefoonnummers zijn volgens de politie eenmalig gebruikt voor het versturen van de sms. Ze leiden niet tot een registratie op naam in de politiesystemen. De actie was een samenwerking van de gemeente Lelystad, Openbaar Ministerie, het RIEC en de politie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →