Forse investeringen in aanpak georganiseerde misdaad en rechtspraak

Het ministerie van Justitie en Veiligheid investeerde in 2022 fors in de aanpak van georganiseerde misdaad. Zo krijgen meer gemeenten structureel geld om te voorkomen dat kleine jongens uitgroeien tot grote criminelen.

Het aantal gemeenten dat meedoet aan het programma Preventie met Gezag is uitgebreid van 15 naar 19 voor wijken en buurten waar jongeren de grootste risico’s lopen om te worden geronseld door criminelen.

Daarnaast is het stelsel van bewaken en beveiligen versterkt en heeft het kabinet 155 miljoen euro structureel uitgetrokken voor de rechtspraak om onder andere meer rechters en ander personeel aan te trekken. Dat geld wordt ingezet voor kortere doorlooptijden en het verminderen van de werkdruk onder rechters.

Tevens is de samenwerking op internationaal niveau opgevoerd om georganiseerde misdaad aan te pakken en is bijna 30 miljoen euro vrijgemaakt voor extra maatregelen tegen drugssmokkel via grote logistieke knooppunten, zoals de zeehaven van Rotterdam.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →