Nieuwe netwerk luidsprekers en versterker Bosch voor afspelen van gesproken boodschappen

Bosch heeft nieuwe luidsprekers en een versterker gepresenteerd voor (nood)oproepen in gebouwen. De luidsprekers leveren een hoge geluidskwaliteit en flexibele integratie met alarm- en videobewakingssystemen.

De LHN-UC15L-SIP en compacte LHN-UC15W-SIP luidsprekers ondersteunen tweeweg Voice-over-IP (VoIP) communicatie via het Session Initiation Protocol (SIP) en kunnen geautomatiseerd vooraf opgenomen audioboodschappen afspelen.

De 15-watt AMN-P15-SIP versterker module is ontworpen voor directe verbinding met luidsprekers of via de line-out aansluiting met een externe versterker om VoIP/SIP mogelijkheden toe te voegen aan bestaande publieke omroepsystemen. De luidsprekers zijn voorzien van een ingebouwde class-D versterker die tot 15 watt vermogen levert en zijn direct te integreren in bestaande systemen die werken met het SIP protocol. De luidsprekers en versterker ondersteunen Power over Ethernet (PoE).

Beide luidsprekers zijn te integreren in videobewakingssystemen, onder andere om directe audio interventies mogelijk te maken waar en wanneer dit noodzakelijk is. De oplossing garandeert eindgebruikers dat boodschappen zowel binnen als buiten door iedereen worden gehoord en dat deze goed verstaanbaar zijn.

Centralisten kunnen ook indringers in gebouwen of op terreinen live toespreken of een boodschap doorgeven aan een grotere groep mensen op een terrein. De LHN-UC15L-SIP, LHN-UC15W-SIP en AMN-P15-SIP zijn vanaf het voorjaar 2023 verkrijgbaar.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →