Onderzoek naar dood arrestant in Rotterdam na inzet stroomstootwapen

De Rijksrecherche onderzoekt het overlijden van een arrestant. De man zou vrijdagavond op de ’s-Gravenweg in Rotterdam in verwarde toestand op een voertuig gesprongen zijn. Na een korte achtervolging werd hij met een stroomstootwapen onder controle gebracht. Kort hierna werd de arrestant onwel.

Hoewel de agenten en gealarmeerde hulpdiensten direct begonnen met reanimeren, overleed de 32-jarige man later in de nacht in het ziekenhuis.

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten doet de Rijksrecherche uitgebreid onderzoek. Er zal onder andere sectie worden verricht en toxicologisch onderzoek worden gedaan om inzicht te krijgen in de doodsoorzaak. De Rijksrecherche is onderdeel van het Openbaar Ministerie en het onderzoek staat onder leiding van een officier van justitie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →