Nieuwe certificatie-afspraken BORG over safes en kluizen

De Commissie van Belanghebbenden Inbraakpreventie heeft positief advies gegeven over drie nieuwe certificatie-afspraken voor BORG. Zo worden safes en kluizen toegevoegd als compartimenterende en meeneembeperkende maatregel aan BORG-B en BORG-E. Dit biedt de mogelijkheid om BORG-certificaten af te geven met minder zware bouwkundige maatregelen.

Dankzij de certificatie-afspraak 2023-07 Inbraakwerende kast (safe en/of kluis) kunnen inbraakwerende kasten zoals omschreven in paragraaf 4.2 van de VRKI 2.0 versie 2023 deel uit maken van een BORG-certificaat.

Een TBMB’er is bouwkundig gekwalificeerd voor alle activiteiten binnen BORG. De certificatie-afspraak 2023-08 Kwalificaties bouwkundige beveiliging zorgt ervoor dat een TBMB’er naast ontwerp en realisatie ook de oplevering mag uitvoeren.

De opslag van papieren dossiers kan middels een goede compartimenterende- of meeneembeperkende maatregel. Het is dankzij de certificatie-afspraak 2023-09 Opslag papieren dossiers ook mogelijk een minder hoge compartimenterende maatregel te combineren met een bouwkundige- en elektronische maatregel.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →