Lobeco Fire + Security realiseert overname Connect2Safety

Lobeco Fire + Security heeft de overname van Connect2Safety afgerond. De eveneens in het Belgische Wevelgem gevestigde sectorgenoot verhuist met onmiddellijke ingang naar het logistieke hoofdkwartier van Lobeco België.

“Deze samenwerking geeft ons op alle vlakken meer slagkracht en zal toelaten om onze klanten nog beter te bedienen”, aldus Bart Dewijn (Lobeco Fire + Security) en Frank Deblon (Connect2Safety).

Connect2Safety en Lobeco Fire + Security leveren als groothandel een uitgebreid assortiment kwaliteitsmerken op het gebied van elektronische beveiliging. De organisatie van Lobeco spreidt zich uit over de Benelux, met vestigingen in Nederland (Den Haag) en België (Wevelgem).

“Zowel voor inbraakdetectie, camerabewaking als toegangscontrole hebben we de afgelopen jaren heel wat marktaandeel veroverd”, getuigt Bart Dewijn. “We zijn ook actief met oplossingen voor branddetectie, al was ons aanbod in die sector nog niet zo uitgebreid. Connect2Safety kan in het segment brandpreventie met een breder assortiment uitpakken. Door dit partnership kunnen we onze service naar installateurs verder optimaliseren.”

De geringe afstand tussen beide ondernemingen maakt een onmiddellijke integratie mogelijk. “Het team en de voorraad van Connect2Safety vinden een nieuwe thuis in de gebouwen van Lobeco België”, zegt Frank Deblon. “Hier kunnen we onze ondersteunende en logistieke diensten centraliseren. De tijd die daardoor vrijkomt, biedt ons de kans om onze expertise en ervaring beter te benutten. Zo zullen we onze klanten nog beter kunnen informeren over ontwikkelingen en de juiste oplossingen voor hun projecten. We zetten in op een ruime voorraad, waardoor voor heel wat bestellingen ‘next day delivery’ mogelijk is.”

Hoewel beide ondernemingen vanaf nu één locatie delen, blijft Connect2Safety zich onder dezelfde bedrijfsnaam commercieel ontplooien. Lobeco Fire + Security kreeg vorig jaar nieuwe eigenaars, nadat Bart Dewijn, Tim De Smedt en Richard Monster een management buyout realiseerden. Door de overname telt Lobeco Group nu 52 medewerkers: 35 in Nederland en 17 in België.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →