Verzekeraars schatten schade door zomerstorm tussen 50 en 100 miljoen euro

Volgens een schatting van het Verbond van Verzekeraars komt de verzekerde schade aan woningen, auto’s en bedrijfsgebouwen door de storm Poly uit op 50 tot 100 miljoen euro. Dit blijkt uit een eerste inventarisatie door het Data Analytics Centre van het Verbond van Verzekeraars.

Volgens het Verbond is de impact van de storm groot en kan de daadwerkelijke schade nog oplopen. Vorig jaar bereikte de verzekerde schade door extreem weer een nieuwe recordhoogte. De drielingstorm in februari zorgde voor een totaal uitgekeerd schadebedrag van 886 miljoen euro, waarvan 714 miljoen door de drielingsstorm. De jaarlijkse monitor laat schades door extreem weer zien vanaf 2007 tot en met 2022.

Hoe groot de schade door Poly exact is, hangt af van de uiteindelijke ingediende schadeclaims bij verzekeraars.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →