Van Haga wil opheldering over maatregelen tegen gewelddadige explosies

Extra inzet van de politie, mobiele toezichtposten, cameratoezicht en stewards op pleinen in bepaalde wijken. Groep Van Haga wil van minister Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) weten op welke steun gemeenten kunnen rekenen om het toenemend aantal explosies het hoofd te bieden.

“Gewelddadige explosies dreigen schering en inslag te worden en zetten de veiligheid van burgers op het spel. Zijn de meeste explosies het gevolg van ruzies tussen drugsbendes? Hoe gaat u gemeenten (financieel) steunen in de oorlog tegen drugs om deze nieuwe vorm van zware criminaliteit het hoofd te bieden?”, vraagt Van Haga, die van de minister een gedetailleerd antwoord verlangd.

“Met welk aanvalsplan gaat u het toenemend aantal gewelddadige explosies te lijf en welke (financiële) middelen heeft u hierbij tot uw beschikking?”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →