Tijdelijke jeugdinrichting in Horsterveen sluit definitief na schade door noodweer in juni

De tijdelijke jeugdinrichting in Horsterveen sluit per 1 september. De locatie was geopend in 2021 om tijdelijk extra capaciteit te creëren voor de justitiële jeugdinrichtingen, maar werd door noodweer op 22 juni onbruikbaar.

De jongeren die in de inrichting verbleven en het personeel waren sindsdien tijdelijk gehuisvest in JC Zeist. DJI heeft geen volwaardige vervangende locatie gevonden voor Horsterveen die voldoet aan de Beginselenwet Justitiële Jeugdinrichtingen (BJJ). Daarom is nu besloten de inrichting definitief te sluiten.

In de inrichting verbleven jongvolwassenen (18+) met een preventieve hechtenis. Zij worden, zo lang er onvoldoende capaciteit is in de JJI’s, geplaatst in het Huis van Bewaring van JC Zeist. In het dagprogramma en de begeleiding wordt rekening gehouden met de specifieke behoeften van de doelgroep.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →