Snelrecht voor verdachte van grootschalige winkeldiefstal

Een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- en of verblijfplaats, die is voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van het plegen van verschillende winkeldiefstallen, staat 30 augustus op een snelrechtzitting. De winkelkarren vol goederen zijn allemaal dit jaar gestolen bij supermarkten en een drogisterij in Geleen en Maastricht.

De bedragen waarvoor gestolen werd variëren tussen de 350 euro en 1200 euro. De verdachte opereerde volgens het OM telkens met meerdere medeverdachten. Een van de verdachten rekende bijvoorbeeld een product af bij de zelfscanner. De bijbehorende bon werd aan een andere dader gegeven, die vervolgens de winkel verliet met een volle kar.

Volgens de politie zijn er aanwijzingen voor mobiel banditisme. Daarbij gaat het om rondtrekkende bendes die delicten plegen als babbeltrucs, zakkenrollerij, inbraken, winkel-, metaal- en autodiefstal. De leden van deze bendes verblijven in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats. De opdrachtgever opereert meestal vanuit het buitenland.

De vrouw, die 30 augustus voor de Limburgse politierechter moet verschijnen, blijft tot de zitting in voorlopige hechtenis.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →