Jongen (15) bedreigt agent, beveiliger en toezichthouder in Renesse

Een 15-jarige jongen uit Oosterland die zich misdroeg in het uitgaansgebied van Renesse is aangehouden. Hij bedreigde een politieagent met een mes en eerder een beveiliger op een terras.

Agenten hoorden in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur vanaf de binnenplaats van het politiebureau in Renesse rumoer op straat. Ze troffen een groep jongeren aan. Eén van die jongeren was aan het schreeuwen.

Voorwaarden

Toen ze hem apart namen en controleerden, bleek dat hij onder voorwaarden vrij was. Dit betekent dat hij verdacht wordt van een strafbaar feit of een voorwaardelijke straf heeft gekregen, maar niet in de cel hoeft te blijven. Hij moet zich dan wel aan een aantal afspraken houden. Voorbeelden van afspraken zijn: geen nieuwe strafbare feiten plegen, niet op een bepaalde plek komen of geen alcohol en/of drugs gebruiken.

Uit onderzoek bleek dat de jongen zich niet aan de voorwaarden had gehouden. Hij moest daarom mee naar het politiebureau, maar verzette zich daartegen. Tijdens een schermutseling probeerde de jongen een van de agenten met een mes te steken. De agenten wisten hem echter te overmeesteren. Ze kregen daarbij hulp van een toezichthouder van de gemeente. De jongen is daarna meegenomen naar het bureau. De politieagent heeft aangifte gedaan van (poging) zware mishandeling.

Opstootje op terras

De jongen was betrokken bij een opstootje op het terras van een horecagelegenheid. Hij moest van een beveiliger het terras verlaten, maar deed dit niet en probeerde de beveiliger te slaan. Ook sloeg hij de eigenaar van een horecagelegenheid. Deze man heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Toen toezichthouders van de gemeente Schouwen-Duiveland zich met het incident bemoeiden, zou de jongen hebben geprobeerd een handhaver te slaan en te schoppen. De auto waarin de handhavers reden, raakte door de schermutselingen beschadigd. De jongen zit voor onderzoek en verhoor in de cel.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →