Cameratoezicht draagt bij aan identificatie relschoppers in stadion FC Twente

Acht mannen zijn maandagochtend aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging na de wedstrijd FC Twente-Hammarby IF eind juli in de voorronde van de UEFA Conference League. De politie wist de mannen te identificeren dankzij camerabeelden.

Op de hoofdtribune van de Grolsch Veste raakte een groep personen gehuld in jassen met capuchons, bivakmutsen en gezichtsbedekking slaags met Zweedse supporters. Een speciaal rechercheteam onderzocht de afgelopen weken de ongeregeldheden.

Niet alleen de camerabeelden van de politie en FC Twente, maar ook de camerabeelden van burgers droegen volgens de politie bij aan het onderzoek om de toedracht van de rellen te achterhalen. De politie verwacht deze week meer verdachten te arresteren.

De maandag aangehouden mannen zijn in de leeftijd van 18 tot 35 en komen uit Enschede, Almelo en Hengelo.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →