Zwakke wachtwoorden gemeengoed in financiële sector

Werknemers in de financiële sector gebruiken zwakke wachtwoorden zoals ‘password’ en ‘123456’ om zakelijke accounts te beveiligen. Dat blijkt uit onderzoek van NordPass. Ook wachtwoorden die zijn gerelateerd aan vakantie zijn populair onder werknemers in deze branche.

NordPass ontwikkelt password managers voor bedrijven en particulieren. Het bedrijf kijkt het hele jaar door naar veranderingen in gewoonten van internetgebruikers bij het kiezen van wachtwoorden. Dit jaar heeft het bedrijf specifiek onderzoek gedaan naar wachtwoorden die werknemers van ’s werelds grootste bedrijven uit 31 landen gebruiken om zakelijke accounts te beveiligen. De onderzoekers stelden twintig branchespecifieke lijsten met wachtwoorden samen.

Top twee

De wachtwoorden ‘password’ en ‘123456’ vormden vorig jaar de top twee van de lijst van ’s werelds meest voorkomende wachtwoorden. In alle twintig geanalyseerde sectoren bleken beide wachtwoorden tot de zeven meest gebruikte wachtwoorden te behoren.

Het woord ‘password’ is met stip de populairste keuze bij werknemers in de financiële sector en ‘123456’ staat op de tweede plaats. Andere vaak gebruikte wachtwoorden in de financiële sector zijn aaron431, linkedin, Profit, sunshine, ready2go, welcome, password1 en de bedrijfsnaam.

Vakantie

Tot de top 20 wachtwoorden van werknemers in de financiële sector behoren verder ‘vacation’, ‘sunshine’ en ‘summer’. Andere industrieën waren ook creatief. Het wachtwoord ‘dummies’ staat op de zesde plaats bij werknemers in de consumptiegoederensector, ‘sexy4sho’ op de zestiende plaats bij vastgoedmedewerkers en ‘snowman’ op de elfde plaats in de energiebranche.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →