Burgernet stopt per 1 september met sms- en spraakberichten

Burgernet verstuurt vanaf 1 september alleen nog via de app berichten over zoekacties rond inbraken, berovingen en vermiste personen. De meldingen via sms- en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

Burgers die de politie willen helpen bij onderzoeken en zoekacties kunnen vanaf eind volgende week alleen nog via de app de berichten van Burgernet ontvangen. Volgens de politie hadden vorig jaar 1,3 miljoen burgers de app op hun telefoon. Maandelijks komen daar zo’n vijftienduizend deelnemers bij.

In mei hebben alle deelnemers een sms ontvangen over het stoppen van de sms/spraakberichten. Dit heeft geleid tot bijna tweehonderdduizend downloads van de Burgernetapp. Op 31 augustus ontvangt elke deelnemer nog een afsluitend sms-bericht met een bedankje en het verzoek om de app van Burgernet te installeren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →