Ruim 1000 kilo marihuana tussen lading Canadese keukenkastjes

In een container met keukenkastjes uit Canada in de haven van Rotterdam heeft de douane ruim 1000 kilogram marihuana gevonden. De straatwaarde van de partij is ruim vijf miljoen euro.

Niet alleen fruitcontainers gaan door de scanner. Ook containers met andere ladingen worden geselecteerd en dat levert dus ook drugsvondsten op. De scanmedewerkers van de douane zijn volgens het OM getraind om afwijkingen in de lading te zien ook al is het nog zo goed verstopt.

Toen de uit Canada afkomstige container geopend werd, bleek het vermoeden dat er een luchtje aan de lading zat inderdaad te kloppen. In totaal werden er 2317 pakketten uit de container gehaald en gewogen waarbij de wijzer van de weegschaal op 1042 kilogram bleef steken. De keukenkastjes waren bestemd voor een bedrijf in Duitsland.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →