Traka vernieuwt beheersoftware TrakaWEB 4

TrakaWEB 4, de software die de intelligente oplossingen voor sleutel- en apparatuurbeheer van Traka aanstuurt, heeft onlangs een grote update gekregen. Zo is de interface volledig opnieuw ontworpen voor een intuïtiever en efficiënter beheer systemen.

De strakke interface is volledig responsive en biedt een consistente ervaring op desktops en mobiele apparaten. De vereenvoudigde navigatie biedt gemakkelijke toegang tot alle krachtige functies en functionaliteiten. En nieuwe sneltoetsen voor rapporten in de Systeemviewer geven direct toegang tot de gevraagde gegevens.

Tijdelijke opslag

Ook nieuw in TrakaWEB 4 is de optie ‘Temporary Deposit’, waardoor Traka-lockersystemen kunnen functioneren als een personeelskluis. Dit biedt tijdelijke opslag van persoonlijke items in gedeelde werkruimten. Of voor het opslaan van items buiten beperkte zones, waar bijvoorbeeld vuurwapens of smartphones niet zijn toegestaan.

Geautoriseerde gebruikers bieden hun inloggegevens aan bij het lockersysteem en krijgen toegang tot een beschikbaar compartiment om hun persoonlijke spullen te deponeren. Zodra ze de deur sluiten, zijn hun bezittingen veilig en niet toegankelijk voor andere gebruikers. Wanneer ze later terugkeren om de items op te halen, informeren ze het systeem dat ze klaar zijn met het gebruik van het compartiment, waardoor het beschikbaar is voor andere gebruikers.

In TrakaWEB’s System Viewer kunnen beheerders zien welke compartimenten momenteel zijn toegewezen en aan welke gebruikers, samen met een volledige transactiegeschiedenis voor elk compartiment.

Locker Pairing

Een andere verbetering in TrakaWEB 4 is Locker Pairing, dat meer flexibiliteit en gemak biedt bij het beheren van toegang tot gedeelde apparaten en apparatuur. Deze functie biedt geautomatiseerde toegang tot een tweede lockervak bij het verwijderen van een item uit het systeem.

Dit is handig in winkelomgevingen waar gebruikers een barcodescanner vanuit het ene compartiment uitchecken en automatisch toegang krijgen tot een tweede compartiment om toegang te krijgen tot een labelprinter. In toepassingen waar een compartiment is aangewezen voor apparaatbatterijen, zou het uitchecken van een van de apparaten ook toegang bieden tot het batterijcompartiment.

TrakaWEB 4 biedt alle tools die nodig zijn om Locker Pairing te configureren om aan de behoeften van vrijwel elke toepassing te voldoen en behoudt een audit trail van alle gebruikersactiviteit voor totale verantwoordelijkheid.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →