Snellere certificering producten branddetectie door gemeenschappelijk aanvraagformulier

EFSG, een vereniging van Europese certificatie-instellingen in de brand- en beveiligingssector, en de Task Force EFSG van Euralarm hebben een gemeenschappelijk aanvraagformulier ontwikkeld voor EFSG-certificering. Dit kan worden gebruikt voor het indienen van een aanvraag voor meerdere certificeringen.

Het nieuwe formulier is bedoeld om het aantal afzonderlijke formulieren dat fabrikanten moeten invullen bij het indienen van een aanvraag voor certificering bij EFSG-leden te verminderen. Met het gemeenschappelijke aanvraagformulier kan één aanvraag worden geaccepteerd door alle EFSG-leden, gevolgd door een centraal projectbeheerproces binnen de EFSG, wat zou moeten bijdragen aan een verbetering van de algemene certificeringstermijnen.

Dit ene formulier zal worden geaccepteerd door AFNOR, BRE Global, CNPP, DBI en Vds voor aanvragen om branddetectie- en brandmeldapparatuur te certificeren volgens de EN 54-normen, rookmelders volgens EN 14604 en voedingen volgens EN 12101-10 binnen het bereik van de wederzijdse erkenningsovereenkomst van de EFSG.

Volgens EFSG en Euralarm ondersteunt het gemeenschappelijke aanvraagformulier en het centrale projectmanagementproces binnen EFSG ‘one stop testing’, waardoor producten eerder op de markt worden toegelaten. Het bevat alle noodzakelijke contractuele informatie van elke certificeringsinstantie, waardoor afzonderlijke aanvragen niet meer nodig zijn. De uitzondering is BRE Global. Hun algemene voorwaarden worden bij de offerte geleverd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →