Prinsjesdag: 112 miljoen extra voor uitbreiding stelsel bewaken en beveiligen

Het demissionaire kabinet stelt structureel 112 miljoen euro extra beschikbaar om het stelsel bewaken en beveiligen te verbeteren en uit te breiden.

Om te voorkomen dat criminele organisaties de overhand krijgen, wordt ingezet op publiek-private samenwerking tussen politie, het Openbaar Ministerie en de rechtspraak en private partners. Deze aanpak rust op vier pijlers. Zo wil het kabinet voorkomen dat kwetsbare jongeren terechtkomen of verder afglijden in de criminaliteit.

Ook moet het verdienmodel van criminelen worden verstoord en criminele netwerken worden doorbroken. Verder zet het kabinet in op het bestraffen van daders en het beschermen van de mensen die dagelijks in de frontlinie van de aanpak staan.

Om digitale dreigingen het hoofd te bieden, houdt het kabinet vast aan de ingezette Nederlandse Cybersecuritystrategie 2022-2028.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →