Draadloze toegangsoplossing voor lockers en kasten Aperio KL100 van ASSA ABLOY

Toegangscontrole is vaak beperkt tot deuren. Het nieuwe Aperio KL100 lockerslot van ASSA ABLOY integreert naadloos met ruim honderd toegangscontrolesystemen van verschillende fabrikanten en biedt beveiliging voor veel meer toegangspunten dan alleen deuren.

Het beheren van de beveiliging van extra toegangspunten buiten een beveiligingssysteem verhoogt het risico, de complexiteit en de werklast. De batterij-aangedreven Aperio KL100 lost volgens de fabrikant dit probleem op. Het beveiligt kluisjes, kasten en lades. Bijna elke kleine opening wordt zo snel een integraal onderdeel van een toegangscontrolesysteem.

Het Aperio KL100 lockerslot is toepasbaar voor het beveiligen van persoonlijke bezittingen, medicijnen, gevoelige documenten, winkelvoorraad en sportuitrusting. Met twee lengtes en verschillende sluitlip-opties is de KL100 geschikt voor montage achteraf. Het past op bijna elke locker, kastje of lade, van hout of metaal. Dit draadloze slot wordt gevoed door één batterij en verbruikt weinig stroom. Het slot wordt alleen ‘wakker’ als er een toegangsbewijs wordt gepresenteerd en heeft geen specialistisch onderhoud nodig.

Een Aperio KL100 kan worden bediend met mobiele sleutels via Bluetooth Low Energy en NFC, maar ook met smartcards en fobs die gebruik maken van alle belangrijke RFID-technologieën. Voor nog meer gebruikersgemak accepteert het apparaat meerdere technologieën.

De Aperio KL100 is ontworpen met het oog op minimale aanpassing van het meubilair. Dankzij het kleine oppervlak en de draadloze werking kan het snel worden gemonteerd zonder schade aan te richten of een visuele impact te hebben.

Voor integratie met nieuwe of bestaande toegangscontrole- en beveiligingssystemen hoeven gebruikersgegevens niet te worden vervangen. Een KL100 kan online, offline of via OSS-conforme integratie worden aangesloten. Online beheer maakt real-time controle mogelijk over elk KL100 slot, met eenvoudig beheer van toegangsrechten en onmiddellijke beschikbaarheid van audit trails voor elke opening of gebruiker, waardoor incidenten snel en nauwkeurig kunnen worden onderzocht.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →