Vier aanhoudingen om plofkraken in Duitsland

In een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn woensdag vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland.

De Nederlandse recherche heeft het afgelopen jaar samen met de recherche Bayern en Baden-Württemberg onderzoek gedaan naar tientallen plofkraken op geldautomaten in die regio. Eerder dit jaar werden twaalf verdachten gearresteerd. De woensdag opgepakte verdachten komen uit Mijdrecht, Utrecht en Houten en zitten vast voor verhoor.

Op negen locaties in Ter Aar, Mijdrecht, Utrecht, Houten en Brunssum zijn doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn onder andere geld, gsm’s en zwaar vuurwerk in beslag genomen. In een woning werd een verdacht pakketje gevonden. Uit voorzorg werden meerdere woningen ontruimd. De Explosieve Opruimingsdienst stelde vast dat er geen sprake was van explosief materiaal.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →