Drie verdachten aangehouden na cocaïnesmokkel via blikken cocospulp en ‘sportdrankjes’

In een container met voedingsmiddelen uit de Dominicaanse republiek heeft de douane in de Rotterdamse haven 18,6 kilogram cocaïne gevonden. De eerste lading zat verstopt in 72 blikken cocospulp. In vier trays met 96 flessen ‘sportdrank’ trof de douane in vloeistof opgeloste cocaïne aan.

In totaal ging het om 53 kilogram vloeistof. De straatwaarde van de 18,6 kilo drugs is ruim 1,4 miljoen euro. De waarde van de opgeloste cocaïne kan pas berekend worden als de vloeistof in het laboratorium is onderzocht.

Met het HARC-team, een samenwerking tussen de douane, de FIOD, de Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, als ondersteuning is de Dienst Regionale Recherche (DRR) van de Politie Eenheid Rotterdam direct een onderzoek gestart. Tijdens een inval in Barendrecht werden drie verdachten van 29, 24 en 30 jaar uit Rotterdam aangehouden.

De 24-jarige en 29-jarige verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de 29-jarige verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten. De 30-jarige verdachte hoeft niet langer in de cel te blijven. De 24-jarige verdachte werd eerder al heengezonden. De twee verdachten die nu op vrije voeten zijn blijven wel verdachten in het onderzoek.

De drugs zijn vernietigd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →