IDIS toont mogelijkheden slimme seismische sensoren SensoGuard in combinatie met IDIS Solution Suite

Op het kantoor van IDIS in Dongen is binnenkort een demonstratie mogelijk van SensoGuard perimeterbeveiliging in combinatie met IDIS Solution Suite. De slimme seismische sensoren van SensoGuard worden in de grond begraven en kunnen trillingen herkennen van onder andere voetstappen, bewegende voertuigen, in de grond graven en meer.

Ook herkennen de detectoren kleine dieren en vogels onder de 30 kilogram, zodat het aantal loze alarmen beperkt blijft. Doordat de sensoren en kabels begraven liggen, is de kans op sabotage klein.

De demowand laat zien hoe de SensoGuard sensoren kunnen worden gebruikt om een geavanceerd systeem voor perimeterbeveiliging te creëren dat zowel robuust als intelligent is. Door de sensoren te combineren met IDIS Deep Learning Analytics in IDIS Solution Suite, kunnen sensorgegevens geanalyseerd worden en mogelijke dreigingen geïdentificeerd worden.

Als de sensor een indringer detecteert, stuurt deze een signaal naar IDIS Solution Suite. Vervolgens analyseert IDIS Solution Suite het signaal en bepaalt of er daadwerkelijk sprake is van een indringer. Als dat het geval is, wordt er een melding verzonden naar de meldkamer of naar de mobiele app IDIS Mobile Plus.

De SensoGuard seismische sensoren kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder beveiliging van grote terreinen zoals bedrijven, industrie, zonneparken en gevangenissen, infrastructuur zoals elektriciteitscentrales, bruggen en tunnels, maar ook grensgebieden en militaire installaties.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →