52 aanhoudingen op station Alkmaar in aanloop AZ-Aston Villa

De politie heeft donderdag 52 personen aangehouden op station Alkmaar voorafgaand aan de wedstrijd AZ-Aston Villa. De personen worden verdacht van belediging, opruiing of het verstoren van de openbare orde. Bij een persoon werd een mes aangetroffen.

Het politieoptreden richtte zich op het voorkomen van ongeregeldheden. Dreigende verstoringen van de openbare orde zijn in de kiem gesmoord.

Rond 17.15 uur werd op station Alkmaar een persoon aangehouden voor verboden wapenbezit. Het mes dat hij in bezit had is in beslag genomen. Korte tijd later werd een man aangehouden voor belediging en opruiing. Bij deze aanhouding werd pepperspray gebruikt.

Niet lang daarna werd een groep supporters van Aston Villa gecontroleerd op het perron of ze in bezit waren van tickets voor de wedstrijd. Tijdens de controle werd bij iemand vermoedelijk een mes gezien. Op het moment dat de politie hierop wilde controleren, zocht de groep hun toevlucht tot een stilstaande trein. Er werd geen mes meer aangetroffen.

Bivakmutsen

Een voor een zijn de betreffende vijftig personen met ondersteuning van ME uit de trein gehaald en aangehouden voor onder andere verstoring van de openbare orde. Een aantal personen boden verzet bij de aanhouding. Hierbij is door de ME geweld ingezet. Ook werd pepperspray gebruikt. In de trein zijn bivakmutsen en drugs gevonden. Geen van de betrokkenen had een geldig ticket op zak.

De wedstrijd verliep zonder problemen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →