Minder claims woningbranden bij verzekeraars

Het aantal claims dat verzekeraars ontvangen na een woningbrand is vorig jaar fors gedaald. In 2022 waren er ruim 56.000 claims. Daarmee werd een neerwaartse trend die al sinds 2018 zichtbaar is, voortgezet.

In 2021 daalde het aantal claims als van brand van 67.530 naar 60.112. Alleen in 2020 was een lichte toename te zien, vermoedelijk als gevolg van het feit dat destijds meer mensen thuiswerkten. Dit blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden van het Verbond van Verzekeraars.

Twee derde van de ernstige brandwondenongevallen gebeurt in en om de woning. De brandpreventieweken staan dit jaar in het teken van rookmelders en het belang te controleren of die ook werken en op de goede plaats hangen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →