Axis breidt functionaliteit Object Analytics verder uit

Axis Communications heeft een nieuwe release van AXIS Object Analytics uitgebracht, inclusief de verbeterde en definitieve versie van de functie ’tijd in gebied’. Deze slimme functie kan worden gebruikt om een gebeurtenis te triggeren wanneer een object te lang in een bewaakt gebied blijft.

Deze nieuwste release bevat ook de functie ‘drukte in gebied’ (bètaversie), die objecten binnen een gebied telt, zodat gebruikers de drukte in real time kunnen schatten. Gegevens zijn eenvoudig toegankelijk en geïntegreerd in applicaties van derden voor eenvoudige overzichten en bruikbare inzichten.

AXIS Object Analytics wordt vooraf geïnstalleerd op compatibele netwerkcamera’s van Axis en voegt waarde toe zonder extra kosten. Er wordt gebruikgemaakt van op AI gebaseerde algoritmen en gedragsomstandigheden om de scène en het ruimtelijk gedrag van de objecten erin te analyseren.

Hierbij worden veelvoorkomende niet-relevante bronnen en ongewenste gebeurtenissen genegeerd. Met deze toepassing voor proactieve bewaking kunnen gebruikers zich alleen concentreren op objecten van belang en gebeurtenissen die aandacht vereisen, en data verzamelen om toegang te krijgen tot bruikbare inzichten.

Scenario’s kunnen met een paar klikken worden ingesteld en afgestemd op specifieke bewakingsbehoeften en er kunnen meerdere scenario’s tegelijk worden uitgevoerd. De toepassing bewaakt de scène op een slimme manier en bepaalt of en wanneer een gebeurtenis moet worden getriggerd wanneer bepaalde objecten worden waargenomen.

Deze schaalbare, edge-gebaseerde analytics verwerkt en analyseert live video direct op de camera. Dit verbetert de dataverwerkingstijd en beperkt de benodigde bandbreedte en opslagruimte tot een minimum. Bovendien maakt het beheersysteem van de camera integratie mogelijk met AXIS Camera Station en alle andere grote video management systemen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →