Axis introduceert Q18-serie intelligente bulletcamera’s

De nieuwe Q18-serie bulletcamera’s van Axis Communications bestaat uit twee krachtige camera’s die een beeldkwaliteit tot 4 MP leveren bij 90 fps en 32x optische zoom voor details op elke afstand. De camera’s bieden analytics op basis van Deep Learning.

De AXIS Q1805-LE biedt een uitstekende beeldkwaliteit van 2 MP, bij de AXIS Q1806-LE is dat 4 MP. Met OptimizedIR zorgen ze voor scherpe en heldere beelden in volledige duisternis tot 100 meter zonder dat er extra verlichting nodig is. Dankzij Lightfinder 2.0 en Forensic WDR leveren ze realistische kleuren en details bij weinig licht of bijna duisternis. De AXIS Q1805-LE is voorzien van elektronische beeldstabilisatie, zodat hij ook bij trillingen stabiele beelden kan maken. Daarnaast biedt de AXIS Q1806-LE optische beeldstabilisatie voor stabiele beelden, zelfs bij weinig licht.

Deze krachtige camera’s zijn gebouwd op ARTPEC 8 en hebben een Deep Learning-processor voor een betere verwerking van beelden. Dit maakt het mogelijk om op de edge nog meer data te verzamelen en analyseren. Ze leveren ook waardevolle metadata voor snelle, eenvoudige en efficiënte forensische zoekmogelijkheden. Dankzij AXIS Object Analytics is het mogelijk om bewegende objecten te detecteren en classificeren. Bovendien is het met de ondersteuning van ACAP versie 4 mogelijk om op maat gemaakte toepassingen van Axis en partners toe te voegen op basis van Deep Learning on the edge.

Deze eenvoudig te installeren camera’s zijn voorzien van IDC-netwerkaansluitingen en een ruime montagedoos voor veilig kabelbeheer. Ze zitten in een robuuste aluminium behuizing en kunnen temperaturen aan van -40 tot 60 graden Celsius. Daarnaast beveiligt Axis Edge Vault het apparaat en biedt het veilige key storage met FIPS 140-2 niveau 2-certificering.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →