Veiligheidsbranche roept minister op cao-dispensatie direct te stoppen

De Nederlandse Veiligheidsbranche wil dat demissionair minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid per direct een einde maakt aan de gevolgen van de verleende dispensatie voor toepassing van de cao Veiligheidsdomein naast de eigen cao Particuliere Beveiliging.

In een brief aan de minister analyseert de brancheorganisatie de uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland van 8 december. De rechtbank stelde vast dat de door de minister verleende dispensatie niet verleend had mogen worden. Daarmee is de cao Particuliere Beveiliging algemeen verbindend en moeten alle bedrijven die tot de beveiligingsbranche behoren die cao toepassen.

De brief analyseert ook de gevolgen van de onterechte dispensatie tot dusver: onnodig opgelopen kosten en concurrentie op arbeidsvoorwaarden zijn daarvan de belangrijkste. De Nederlandse Veiligheidsbranche krijgt in verband met het laatste steun van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. De organisatie die toeziet op eerlijke behandeling van mensen in lager-opgeleide beroepen waarschuwt voor vervelende situaties in de beveiliging en bepleit algemene toepassing van de cao Particuliere Beveiliging.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →