Politie lost waarschuwingsschot en zet stroomstootwapen, pepperspray en politiehond in bij arrestatie man met mes

Een 37-jarige man uit Breda, die dinsdagmiddag met een groot mes over het Brabantplein in Breda liep, is aangehouden met behulp van een politiehond. De man reageerde agressief en agenten moesten het stroomstootwapen en pepperspray inzetten.

Op het plein is een drukbezocht winkelcentrum gevestigd. De man maakte stekende bewegingen richting een agent, luisterde niet en probeerde steeds te ontkomen. Ook nadat een waarschuwingsschot was gelost.

Waarom de man in het winkelcentrum met het mes liep, is onbekend. Agenten zagen de man lopen op de Smaragdstraat. Omdat hij nog steeds een flink mes in zijn hand hield, zette de agent het stroomstootwapen in. Dat bleek onvoldoende effect te hebben.

De gewapende man draaide zich om en maakte stekende bewegingen richting de agent. Vanwege de dreigende situatie werd er een waarschuwingsschot gelost. Hierop gooide de man het mes op straat en liep hij weg in de richting van een nabijgelegen appartementencomplex.

Omdat niet duidelijk was of hij nog meer wapens bij zich droeg, werd pepperspray ingezet. Ook dit had weinig effect. De man bleef zich hevig verzetten. Met de inzet van een politiehond lukte het de man aan te houden. Met bijtwonden in zijn onderbeen is de verdachte voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna werd hij in de cel geplaatst op het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. De bedreigde agent deed aangifte tegen de man.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →