Politie en NFI onderzoeken opbrengsten crystal meth

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt op verzoek van de politie het criminele geld dat wordt verdiend met de productie van crystal meth in Nederland. In de eerste elf maanden van 2023 zijn al twintig productielocaties voor crystal meth ontmanteld. In de twee voorgaande jaren bleef de teller over diezelfde periode steken op vijftien productielocaties.

Bij het oprollen van drugslabs worden volgens de politie bijna altijd lege vaten met resten grondstoffen gevonden. Op locaties liggen vaak grondstoffen die zijn te linken met een lab.

De politie deelt deze informatie met het NFI. Die maakt hiermee informatiebladen voor opsporingsdiensten, het Openbaar Ministerie, rechtbanken en advocaten. Daarin worden onder meer de productieprocessen vastgelegd. Met de informatiebladen van het NFI is te berekenen hoeveel geld de criminelen hebben verdiend. Op basis van die berekeningen kan crimineel verdiend vermogen worden afgepakt.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →