Salvage verleent vaker hulp na explosies en brand door accu’s en batterijen

De Stichting Salvage heeft vorig jaar 5841 meldingen gekregen om hulp te verlenen bij ruim negenduizend objecten. Een jaar eerder lagen die aantallen min of meer gelijk: 5905 meldingen voor 9202 objecten.

Dat blijkt uit het jaaroverzicht van Salvage. De stichting noemt de stijging van het aantal meldingen van explosies in de veiligheidsregio Rotterdam opvallend. Ook de stijging van accu’s en batterijen, met een vermoedelijke brandoorzaak, is volgens Salvage bijzonder.

Traditiegetrouw hebben de Salvage-coördinatoren weer de meeste hulp verleend na brand, bliksem en/of explosies. Dat was in 2023 bij 7232 van de in totaal 9085 objecten het geval. Bij 1681 objecten was er sprake van waterschade en in 93 gevallen was storm de schadeoorzaak.

Rond de jaarwisseling, op 31 december en 1 januari, is Salvage in totaal 88 keer uitgerukt. Een daling ten opzichte van vorig jaar (105).

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →