Vorig jaar 126 voortvluchtige veroordeelden aangehouden in regio Den Haag, totale celstraf 179 jaar

Het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) van de politie in Den Haag heeft vorig jaar 126 veroordeelden die zich aan hun straf probeerden te onttrekken aangehouden. In totaal moeten deze veroordeelden 179 jaar gevangenisstraf uitzitten en ruim twee miljoen euro aan openstaande boetes betalen.

In vergelijking met voorgaande jaren valt het aantal jaar gevangenisstraf dat de aangehouden veroordeelden nog hadden openstaan flink hoger uit. In 2022 ging het bijvoorbeeld nog om 134 jaar, in 2021 om 142 jaar en in 2020 om 82 jaar.

Onder de aangehouden veroordeelden bevond zich een 31-jarige man die voor het buitenland gesignaleerd stond voor diverse delicten. Hij moest nog 1832 dagen celstraf uitzitten en werd op 24 augustus in Den Haag aangehouden. Die maand hield het EVA-team ook een 67-jarige man aan die door het Gerechtshof in Den Haag was veroordeeld tot 838 dagen celstraf. Hij werd opgepakt in Zoetermeer.

Twee andere opvallende aanhoudingen betroffen een 57-jarige man die tot zes jaar celstraf was veroordeeld voor de handel in cocaïne en een 46-jarige man die was veroordeeld tot 656 dagen gevangenisstraf voor diefstal, mishandeling en het financieren van terrorisme. De 57-jarige man werd begin juni op de A4 aangehouden, de 46-jarige man begin juni in Leiden.

Onder de aangehouden veroordeelden bevond zich verder nog een 52-jarige man die was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2934 dagen voor seksuele uitbuiting en aanranding van kinderen, kinderporno en fraude. Hij werd op 17 oktober in Rijswijk aangehouden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →