Cao Particuliere Beveiliging blijft algemeen verbindend

De cao Particuliere Beveiliging blijft algemeen verbindend. Dat betekent dat alle ondernemingen die reguliere beveiligingswerkzaamheden uitvoeren zich aan die cao moeten houden, ook ondernemingen die eerder dachten dat zij dat niet zouden hoeven.

Dat blijkt uit besluiten van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die vrijdag zijn gepubliceerd, meldt de Nederlandse Veiligheidsbranche. De brancheorganisatie, FNV, CNV en de Unie zijn de partijen in de cao Particuliere Beveiliging.

De Nederlandse Veiligheidsbranche reageert via voorzitter Ard van der Steur blij op de nieuwste ontwikkelingen in een langlopende conflict over toepassing van de cao. “Wij willen samen met de vakbonden niet dat in onze bedrijfstak op arbeidsvoorwaarden wordt geconcurreerd. Concurrentie op arbeidsvoorwaarden is niet goed voor de werknemers, maar ook niet voor de bedrijven en hun klanten. Kwaliteitsstandaarden zijn dan immers niet te handhaven.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →