Helikopter, drone en speurhonden ingezet bij controle tegen ondermijning op bedrijventerrein Rotterdam-West

Bij een grote actie tegen ondermijning op een bedrijventerrein in Rotterdam-West is een gestolen auto ontdekt, een vreemdeling die onrechtmatig in Nederland verbleef en een groot geldbedrag. Bij een garage werden verdachte arbeidsomstandigheden vastgesteld.

Bedrijven, auto’s en vrachtwagens werden gecontroleerd met onder andere een helikopter, drones, speurhonden van de politie en de douane, een boot en inspecteurs. De politie, gemeente Rotterdam, douane, Nederlandse Arbeidsinspectie en Stedin keken elk vanuit hun eigen expertise en bevoegdheden naar mogelijke vormen van ondermijning.

Speurhonden van de Zeehavenpolitie controleerden bedrijfspanden op veiligheid. Ook waren speurhonden van de douane aanwezig om eventueel geld en drugs op te sporen. Met de helikopter, een drone en een vaartuig van de politie werd gezorgd voor totaaloverzicht tijdens de controle.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →