Bewoner antikraakwoning sluit insluiper op in Vlissingen

Een 34-jarige man is zondag aangehouden in een antikraakwoning aan de Prins Hendrikweg in Vlissingen. De indringer werd betrapt door een bewoner. Hoewel de man de bewoner bedreigde met een stalen bandenlichter, wist deze hem in een kamer op te sluiten in afwachting van de politie.

De bewoner vertelde agenten dat hij bij thuiskomst zag dat de schuifdeur openstond en dat er een licht aan was. Hij zag vervolgens dat boven in zijn kamer een man stond die bezig was zijn kleren aan te doen.

Hij riep tegen de man wat hij daar moest. De insluiper pakte een stalen bandenlichter en zwaaide daar dreigend en wild mee. De bewoner kon de man ontwijken en sloot daarop snel de deur, waarna hij de politie waarschuwde. Agenten hebben vervolgens de indringer aangehouden. De verdachte is een bekende van de politie en staat geregistreerd als veelpleger.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →