Bankpasfraudeur op heterdaad aangehouden in Heiloo

Een 18-jarige man uit Amstelveen is op heterdaad aangehouden voor bankpasfraude. Een 65-jarige vrouw meldde bij de politie dat ze was gebeld door een ‘medewerker’ van haar bank. Er zou een aanzienlijk bedrag van haar rekening zijn afgeschreven en de bank wilde haar pas blokkeren.

De vrouw vertrouwde dit niet, aangezien zij wist dat de echte bank nooit belt naar klanten. De vrouw belde ondertussen met haar mobiele telefoon 112 en kon zo de politie inschakelen. Vervolgens kreeg zij van de ‘bankmedewerker’ instructies om haar pincode te geven en haar bankpas en waardevolle spullen in enveloppen te doen. De enveloppen zouden bij haar woning worden opgehaald door een bankmedewerker.

De politie was op dat moment al bij de woning aangekomen. De vrouw legde aan de politie uit wat er aan de hand was. Toen de ‘bankmedewerker’ aan de deur stond, kon hij direct worden aangehouden door de politie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →