Half jaar cel voor chauffeur Trojaanse container Rotterdamse haven

Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de politierechter veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden. Begin januari werden in een container negentien personen ontdekt in de Rotterdamse haven. De verdachte zou de container op het haventerrein hebben gebracht.

Deze methode wordt ook wel de Trojaanse methode genoemd: personen verstoppen zich in een verder lege container die het havengebied wordt opgebracht met als doel drugs uit te halen. De rechter legde de verdachte ook een gebiedsverbod voor de Rotterdamse haven op voor de duur van drie jaar. Het OM had acht maanden celstraf en een gebiedsverbod geëist.

De negentien personen die in de container zaten, moeten op een later moment voor de rechter verschijnen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →