Euralarm start nieuwe taskforce videobranddetectie

De brandsectie van Euralarm is een nieuwe taskforce gestart die zich richt op videobranddetectie. Video wordt steeds vaker toegepast voor het vroegtijdig detecteren van brand. De taskforce gaat producten, systemen en installaties van (thermische) videobranddetectie onderzoeken.

De Task Force Video Branddetectie gaat onder meer in kaart brengen hoe videobranddetectie momenteel wordt gebruikt op internationaal, Europees en nationaal niveau, inclusief standaardisatie en richtlijnen waaraan wordt gewerkt door of via testhuizen.

Ook worden gekeken naar de ontwikkeling van normen om te bepalen of bestaande normen kunnen worden verbeterd en/of aanvullende normen moeten worden ontwikkeld voor Europees gebruik. Dit moet uiteindelijk leiden tot een actieplan met suggesties voor het al dan niet opnemen van de technologie in Europese normen.

De werkgroep is nog op zoek naar een voorzitter die zal worden ondersteund door de technisch manager van de brandsectie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →