Servers neergehaald van internationale ransomware groep

Europol, de Nederlandse politie en politiediensten uit tien landen hebben dinsdag 34 servers uit de lucht gehaald van de ransomware groepering LockBit. In Nederland werden dertien servers offline gehaald. Hiermee zijn volgens de politie de criminele activiteiten van de groep ernstig verstoord.

LockBit staat bekend als de meest productieve en schadelijke ransomware groepering ter wereld, die de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor een kwart van de wereldwijde aanvallen en miljarden euro’s aan schade veroorzaakte.

De actie was het gevolg op een maandenlang onderzoek gericht op het neerhalen van het primaire platform van LocktBit en andere kritieke infrastructuur die de criminele onderneming mogelijk maakte. Dit resulteerde in het verwijderen van 34 servers in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk, Zwitserland, Australië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →