Eis twee jaar cel voor gooien molotovcocktail naar politiebureau

Een brandende molotovcocktail zorgde in augustus vorig jaar voor een vuurzee en rookontwikkeling op het parkeerterrein van een politiebureau in Heerlen. Twee 19-jarige verdachten uit Heerlen en Hoensbroek stonden dinsdag voor de rechter in Maastricht.

Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) eist twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Op camerabeelden is te zien dat de twee verdachten een fles met benzine vullen bij een tankstation. Ook het gooien van de molotovcocktail werd door de camera geregistreerd. Direct na het incident konden de twee mannen aangehouden worden.

Melige bui

Beide verdachten gaven aan dat ze een jointje hadden gerookt en alcohol hadden gedronken en dat zij die avond besloten de molotovcocktail over de toegangspoort van het politiebureau te gooien. Volgens de verdachten was het een kwajongensstreek en hadden ze een melige bui. De rechtbank doet uitspraak op 12 maart.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →