Nieuw uniform ME biedt betere bescherming en meer comfort

Drieduizend medewerkers van de Mobiele Eenheid van de politie krijgen de komende maanden een verbeterd uniform. Dit biedt meer bescherming en draagcomfort. Het uniform is ontworpen voor de specifieke taken van de ME.

De Mobiele Eenheid kan in drie fases worden op- en afgeschaald. In de eerste fase doen ME’ers hun werk als gewone agent, bijvoorbeeld om een betoging in goede banen te leiden. Afhankelijk van de dreiging, kan worden opgeschaald, waarbij beschermingsstukken over het uniform worden aangetrokken. Bij ernstige verstoringen van de openbare orde volgen in de laatste fase ook de helm en het schild.

Het nieuwe uniform kent een aantal voordelen ten opzichte van het vorige. Zo wordt door betere ventilatie het vasthouden van lichaamswarmte zoveel mogelijk beperkt. Door het combineren van verschillende kledinglagen, kan het uniform bovendien beter worden aangepast aan verschillende weersomstandigheden.

De beschermingsstukken worden over de kleding gedragen en bieden betere bescherming voor kwetsbare lichaamsdelen, zoals het sleutelbeen. De gebruikte materialen zijn brandvertragend en voorzien van de nieuwste technieken om vlammen te doven.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →