Veiligheidsbranche: pas op met groene-pashouders

Aspirant-beveiligers mogen niet op eigen titel beveiligingswerkzaamheden uitvoeren, terwijl dat mogelijk wel gebeurt. Leerbedrijven kunnen hierdoor in problemen komen en mogelijk hun erkenning verliezen.

Hiervoor waarschuwt de Nederlandse Veiligheidsbranche op verzoek van de politie. Personen betrokken bij de opleiding van beveiligers nemen waar dat er aspirant-beveiligers zijn die zichzelf als zzp’er inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zich door andere beveiligingsbedrijven laten inhuren voor beveiligingswerkzaamheden.

Daarmee voeren zij beveiligingswerkzaamheden uit voor andere bedrijven dan het leerbedrijf waarmee zij een praktijkovereenkomst hebben gesloten. Dit is volgens de Wet Particuliere beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus niet toegestaan. Het is aan het leerbedrijf zelf om sluitende afspraken met de aspirant-beveiliger te maken.

De politie heeft aangegeven dat als ze iemand met een groene pas aantreffen bij een controle waarbij geen vertegenwoordiger van het leerbedrijf dat genoemd staat op de groene pas aanwezig is, dit uiteindelijk kan leiden tot het intrekken van de erkenning als leerbedrijf.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →