Beveiliger Haagse kermis gewond na mishandeling

Een beveiliger op de kermis op het Malieveld in Den Haag is woensdagavond mishandeld en raakte daarbij gewond. Een 24-jarige verdachte is aangehouden.

De mishandeling vond plaats bij de ingang van de kermis. Een man moest bij het betreden van de kermis gefouilleerd worden omdat de detectiepoortjes afgingen. Hij weigerde dit en liep het kermisterrein op.

De beveiliging hield de man tegen en verwees hem naar de uitgang. De man weigerde het kermisterrein te verlaten, waarna er een worsteling tussen hem en de beveiliging ontstond. Daarbij pakte de man een van de beveiligers middels een nekklem vast. De beveiliger liep daarbij zwaar letsel op.

De verdachte is aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Amsterdam. Daarnaast is hem een kermisverbod opgelegd. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging doodslag dan wel poging zware mishandeling.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →