Gokbedrijven moeten 200.000 euro aan spelers terugbetalen

Twee aanbieders van online kansspelen moeten de ongeveer 200.000 euro die twee spelers met online gokken hebben verloren terugbetalen. De oordeelt de rechtbank Overijssel. De spelers waren een procedure begonnen omdat de gokaanbieders destijds geen vergunning hadden om in Nederland online kansspelen aan te bieden.

Op grond van de Wet op de kansspelen is het verboden om zonder vergunning (online) kansspelen aan te bieden. De spelers vinden daarom dat zij hun verloren geld terug moeten krijgen. De rechtbank oordeelt dat de tussen het gokbedrijf en de speler gesloten kansspelovereenkomst vanwege het overtreden van de Wet op de kansspelen nietig is. De gokbedrijven moeten de spelers hun geld daarom terugbetalen.

De gokbedrijven erkennen dat zij geen vergunning hadden om in Nederland online kansspelen aan te bieden, maar menen dat het overtreden van het verbod van de Wet op de kansspelen niet leidt tot een nietige overeenkomst, omdat dat niet de strekking is van het verbod. Als het verbod al de strekking heeft, dan heeft het die strekking volgens de gokbedrijven inmiddels verloren.

De rechtbank volgt deze verweren niet en oordeelt dat de tussen partijen gesloten kansspelovereenkomst nietig is.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →