Overvaller na zes jaar geïdentificeerd dankzij DNA

Dankzij een match in de DNA-databank is zes jaar na een overval in Pijnacker een derde verdachte geïdentificeerd. De 25-jarige Amsterdammer meldde zich dinsdag bij de politie en is aangehouden.

Het slachtoffer was alleen thuis in haar woning aan de Harnasch in Pijnacker in maart 2018. Een man belde verkleed als postbesteller aan bij de woning. Twee mannen drongen de woning binnen en mishandelden de vrouw. De overvallers lieten haar gewond achter en gingen er met persoonlijke eigendommen vandoor.

Dankzij een oplettende buurtbewoner die 112 belde, was het kenteken van de vluchtauto bekend. De auto kon enige tijd later worden stopgezet. Twee inzittenden, Amsterdammers van destijds 19 en 20 jaar, werden direct aangehouden. Een derde verdachte, de vermoedelijke postbesteller, was gevlucht. In de bus werden meerdere goederen aangetroffen.

De twee aangehouden verdachten werden in 2019 veroordeeld tot celstraffen. De identiteit van de ontkomen ‘postbesteller’ bleef onbekend. Totdat deze onbekende verdachte in het voorjaar van 2023 werd aangehouden voor een ander feit en zijn DNA moest afstaan. Het DNA van de man bleek overeen te komen met het DNA-profiel dat was aangetroffen op de goederen uit de vluchtauto.

De man is door de districtsrecherche in Zoetermeer benaderd en kwam zich dinsdag melden op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Het slachtoffer van de overval is geïnformeerd over de aanhouding. De Amsterdammer is donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →