Grote inzet hulpdiensten voor man die in Kralingse Plas springt en loopt op spoor en snelweg Rotterdam

Hulpdiensten hebben zaterdagochtend groot ingezet om een 34-jarige man te helpen die de Kralingse Plas was ingedoken en daar niet meer uit wilde komen. De hulpdiensten moesten ’s avonds opnieuw uitrukken toen dezelfde man via het spoor de snelweg oprende. De man is getaserd en kon daarna worden aangehouden.

Omstanders meldden zaterdagochtend dat een man de Kralingse Plas was ingesprongen. Het lukte hulpdiensten na twee uur de man uit het water te praten. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Die avond waren agenten voor een andere melding in datzelfde ziekenhuis, toen zij zagen dat beveiligers problemen hadden met een man die het ziekenhuis niet wilde verlaten. De agenten gingen met de man in gesprek en vroegen hem te vertrekken. Toen hij dat nog altijd weigerde, vertelden de agenten hem dat hij was aangehouden. Daartegen ging de man in verzet. De taser die de agenten inzetten, had geen enkel effect.

De man ging er vandoor, sprong in een sloot en zwom naar het nabijgelegen spoor. Daar klom hij uit het water en liep over het spoor. Het treinverkeer werd direct stilgelegd. Via het spoor liep de man echter de snelweg A20 op, waar nog volop verkeer was.

Met een taser kon de man worden gestopt en aangehouden. Het bleek om dezelfde man te gaan als die ochtend. Hij is weer voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De snelweg is korte tijd in beide richtingen dicht geweest. Voor de man wordt gekeken welke zorg passend is.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →