Meer branden met alternatief aangedreven voertuigen in 2023

Het afgelopen jaar zijn 316 ongevallen en branden met alternatief aangedreven voertuigen (AAV’s) geregistreerd. Dat blijkt uit data van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV).

Het aantal ongevallen met AAV’s daalde licht: van 189 in 2022 naar 164 in 2023. Het aantal branden nam juist toe: van 117 naar 152. Door de komst van steeds meer AAV’s op de weg, zoals elektrisch en waterstof aangedreven voertuigen, dienen andersoortige risico’s zich aan.

In totaal zijn bij de 152 branden 163 alternatief aangedreven voertuigen betrokken geweest. Van deze voertuigen beschikte 55,8 procent over een volledig elektrische aandrijving. Van de 157 voertuigen met een accupakket was in 19,7 procent de accu betrokken bij de brand. Bij 39 branden stond een elektrisch aangedreven voertuig aan een laadpunt gekoppeld.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →