Ajax Systems wint Red Dot Awards voor drie producten

Ajax Systems heeft voor de eerste keer de prestigieuze Red Dot Award gewonnen. De KeyPad TouchScreen Jeweller (categorie slimme producten), WaterStop & LeaksProtect (categorie interieurelementen) en LightSwitch & Outlet (categorie interieurelementen) werden allen bekroond.

De Red Dot Award is een internationaal erkend kwaliteitslabel voor uitmuntend design. De producten worden beoordeeld door een gerenommeerd internationaal panel van experts op criteria zoals innovatie, functionaliteit, kwaliteit en ecologische compatibiliteit.

KeyPad TouchScreen is een draadloos bediendeel met een touchscreen dat beveiliging en het beheer van domotica naadloos samenbrengt. Het heeft een groot 5-inch IPS-scherm met aanpasbare zwart-wit thema’s en automatische helderheidsaanpassing. Het krasbestendige glas zorgt voor duurzaamheid en een onberispelijk uiterlijk.

Een scherm met hoge resolutie biedt plaats aan alle benodigde bedieningselementen waardoor gebruikers een visueel verbluffend beeld van hoge kwaliteit hebben. KeyPad TouchScreen biedt intuïtief groepsbeheer, een vertrouwde Ajax-app-achtige interface en eersteklas beveiligingsfuncties, waaronder DESFire-technologie en BLE-ondersteuning, die het mogelijk maken om het bediendeel via een smartphone met een Ajax-app te bedienen.

LeaksProtect

LeaksProtect is ontworpen om woningen en eigendommen te beschermen tegen overstromingen en detecteert snel lekkage en de aanwezigheid van water, zodat gebruikers schade kunnen voorkomen en rustig kunnen slapen. Met een hoogte van slechts 14 millimeter past het kleine ontwerp overal waar waterlekkage kan voorkomen.

In combinatie met de elektrische afsluitklep WaterStop kan LeaksProtect een slim systeem voor preventie van waterlekkage opzetten voor het op afstand of automatisch regelen van de watertoevoer. Het ontwerp van WaterStop bestaat uit een klep en een krachtige elektrische actuator die het water automatisch afsluit door een opdracht via de Ajax-app uit te voeren of via een knop die ter plaatse wordt ingedrukt.

Slimme lichtschakelaars

De geavanceerde reeks slimme lichtschakelaars en stopcontacten combineert een strak ontwerp met geavanceerde technologie, zodat gebruikers hun verlichting en stopcontacten gemakkelijk vanaf hun smartphone kunnen bedienen. LightSwitch heeft een groot aanraakpaneel dat reageert op een tik of contactloze bewegingen. Het is voldoende om een hand op minstens 15 millimeter van het apparaat te houden om het licht aan te doen.

Vanwege de zachte led-achtergrondverlichting is het makkelijk om het licht zelfs in het donker aan te doen. LightSwitch vereist geen nuldraad en is verkrijgbaar als enkelvoudige, tweevoudige en wisselschakelaars met vervangbare voorpanelen in acht kleuren: wit, lichtgrijs, grijs, antracietgrijs, ivoorwit, oestergrijs, olijfgroen of zwart.

De draadloze Outlet heeft flexibele instellingen en kan op afstand geconfigureerd worden, ondersteunt automatiseringsscenario’s, geeft de status aan met de led-indicatie en helpt bij het detecteren van ‘energieslurpers’ onder elektrische apparaten. Het heeft ook een aanraakgevoelige aan/uit-knop om het apparaat uit te schakelen, dus het is niet nodig om de app te gebruiken of handmatig de stekker uit Outlet te halen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →