Douane onderschept 44 kilo drugs in lege koelcontainer, straatwaarde bijna 3,5 miljoen euro

Afgelopen week was het onrustig met uithalers en onbevoegde personen op en rond een container -en stukgoedbedrijf op de Maasvlakte te Rotterdam. Meerdere nachten werden er uithalers aangehouden en ook werden verdachten die de uithalers in de nabijheid van het terrein afzetten opgepakt.

Dit was aanleiding voor de Douane om de aanwezige containers op het overslagterrein te controleren met drugshonden en een mobiele scanner. En al snel was het raak. Tijdens de controle van een lege koelcontainer uit Aruba werden afwijkingen geconstateerd. Bij controle van de inspectieluiken troffen douaniers in elk luik een sporttas aan. In de sporttassen zaten cocaïneblokken.

Tijdens verdere controle bleken in de achterwand ook nog losse blokken cocaïne te liggen. In de twee sporttassen telden Douaniers 33 blokken cocaïne en nog elf losse blokken in de achterwand. In totaal verwijderden douaniers dus 44 pakketten verdovende middelen uit de container met een straatwaarde van bijna 3,5 miljoen euro.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →