Onvoorwaardelijke celstraf voor doxing politieagent

Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft door de politierechter een onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd gekregen. De man riep in april op Facebook meerdere malen op om persoonlijke gegevens van de agent te delen.

De officier van justitie eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, die de rechter ook oplegde. Het feit heeft volgens de officier van justitie een grote impact gehad op de politieagent. Ook heeft het meerdere gevolgen voor hem gehad. Dit is allemaal meegenomen in de eis.

Bij de berichten op Facebook waren foto’s geplaatst met daarop enkele politieagenten. Om een van de agenten op de foto werd een rode cirkel geplaatst.

Klacht indienen

De verdachte verklaarde dat hij de berichten op Facebook had gezet, omdat hij het niet eens was met de manier waarop hij door de betreffende agent tijdens een controle behandeld werd. Hij had de intentie een klacht tegen hem in te dienen.

Doxing, het (online) delen van iemands persoonlijke gegevens voor intimiderende doeleinden, is sinds 1 januari 2024 strafbaar gesteld.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →